tirsdag 14. februar 2012

Grønland 2007



I en årrekke har jeg abonnert på bladet Alt Om Fiske, men at det skulle føre meg til sjørøye-øya Grønland var nokså uventet.
Året 2006 kjørte AOF en vervekampanje som gikk som følger :



En vinterkveld i det herrens år 2006 følte jeg meg inspirert til å skrive noen ord om hvorfor nettopp jeg fortjente en tur til Grønland, og ordene endte opp i denne rekkefølgen:


«Gaaaaaaaaaaaard, ta telefonen da – ja det er mobilen»

Dette var den utløsende setningen som gjorde en ellers grå januar-torsdag litt uten om det vanlige!

Hvem hadde trodd at nettopp jeg skulle være så heldig å bli trukket ut til Grønlands turen 2007 ? Det er ikke det at jeg pleier å være så forbasket uheldig, men dette var i overkant mye å håpe på for en småbarnspappa midt i travleste bleieracet.
Med to herlige småjenter på tilsammen 5 ½ år har ikke fisketurene hatt de samme intervallene og hyppigheten som de tradisjonelt hadde.
Nå er det ikke slik at jeg med tårer i øynene blir låst inne av en furie til kone – nei det blir fortsatt en del fisking, men ukesturen er erstattet med en overnatting og dagsturen har krympet til en kveldstur.
Jeg er også fullstendig klar over at dette kun er en fase i livet, at når ungene vokser opp vil jeg igjen dedikere all min ledige tid til det jeg brenner aller mest for, nemlig fluefiske.

Resten av dagen går, hele tiden med en liten klump av frykt i magen, frykt for at det hele bare er en over-gjennomsnittet-god drøm.
Etter å lest natta eventyr for eldstejenta graver jeg fram en gammel VHS kassett med opptak fra fisketur til Grønland – røye porno i Kangia med Jan Daugaard og Nick Armstead. Jeg lurer fram en halv kald og setter meg godt til rette i sofaen.
Kona tar hintet og smyger over til nabokona.
Filmen surrer og går i bakgrunnen mens jeg planlegger alt fra sekkvalg til antall stenger og sneller som må med på turen. Til slutt sovner jeg......................

I drømmeland surrer bilder fra drømmereisen som med litt flaks kan bli til virkelighet en grå og trist januar-torsdag i 2007.




Hilsen Gard Schaug abo nr – 33 66 30 40


Tro det eller ei - dette holdt!

Dermed var det duket for frekk røyetur midt i sommerferien til en avsides fjord uten mobildekning noen timers flytur unna Norge.
Elven vi fisket i bar navnet Kangia og var etter sigende proppfull av torpedoformede, blodtrimmede sjørøyer som var på gytevandring, foreløpig uvitende om våres ankomst.

Veien til Kangia startet på Gardermoen og etter et lite stopp i København bar det videre til Kangerlussuaq.



                                                            Kangerlussuaq airport



glad gjeng



Neste stopp var Maniittsoq. Der ble vi hentet av bil med henger og fraktet til havnen der båten sto klar.



Her følger en billedserie fra vi tar av med båten i Maniitsoq til vi ankommer hytta ved Kangia :






















Vi bodde tørt og godt i hytta på bildet over som lå ved utløpet av Kangia. Herfra ble det daglige turer oppover langs elven.
Røyeturen var satt opp med ett stk norsk guide, ett stk Grønlandsk guide, kokke og et variert mattilbud.

En typisk dag foregikk slik - våkne til ferdiglaget frokost, spise, lage matpakke, drikke kaffe, foreta nødvendig toalettbesøk, ta på turtøy, gå til dagens utvalgte mål, fiske, kjøre sjørøye, spise lunch, mer kaffe, klepperdram, gå hjem til kald pils og ferdig middag, lyve og prate "skiit", ta noen øl, pusse tenner, sove!!
Denne uken var det ikke hardt å være småbarnspappa.



                                                                 vakkert landskap

Det var utrolig mye fisk i elva og når det gjaldt ryktene om styrken til røyene så bekreftes det herved - det ble mange løpeturer oppover & nedover elva etter temperamentsfull fisk.

Jeg fisket mesteparten av tiden med en #7-stang og det gikk mest i nymfefiske. Vi fikk de til å ta "tørt" også men grunnet høy vannføring var dette dessverre mindre egnet denne turen.

                       
                                                 ett flott eksemplar på rundt 3 kg






myggnett var nødvendig dersom du ikke ønsket en diett basert på knott & fluer




fortsettelse følger.......

2 kommentarer:

  1. Fantastisk det brevet du skrev til Alt om fiske. Utrolig morsom. Jeg tror denne bloggen blir min vei til og forstå litt mer av denne 'i min verden' fiskegalskap.
    Veldig god lesing for en ufaglært :),

    SvarSlett
  2. Heisann Gard!!!

    Lenge siden Valler og fester i det lille "huset" nedenfor huset til faren din nå:)For å ikke snakke om det legendariske utdrikkingslaget ditt med noe som må ha vært tidenes togtur fra Lysaker til Drammen. Sånn for din del ihvertfall, hehe...

    Kona di la ut link til bloggen på facebook, så jeg måtte jo ta en titt...

    Håper alt er alle tiders ellers!

    Even J.

    SvarSlett